Over ons

Home » Over ons

Over ons

Biljartvereniging  ’t Raedthuys is opgericht in de tweede wereldoorlog, om precies te zijn op 3 oktober 1943 in het gelijknamige café in de Herenstraat.

In de jaren 70 van alweer de vorige eeuw kwamen we na wat omzwervingen terecht in een eigen clubgebouw achter een slijterij:  “het zaaltje”.  Twee – uitstekende –  kleine biljarts, een buffet en een eenvoudig toilet, wat wenst een mens nog meer? Ieder lid kreeg een sleutel  en diende zijn eigen consumpties af te rekenen, tenzij er – vrijwillige – bardienst was. Die filosofie hangt de vereniging nog steeds aan..

We groeiden hard  , want omdat biljarten niet meer direct gekoppeld was aan het  café kregen meer dorpsgenoten toestemming van moeder de vrouw om een avondje te gaan biljarten. Er moest al gauw worden uitgekeken naar een nieuw, groter onderkomen.

Dat werd de biljartzaal aan de Herenstraat, vlak bij de plek waar we ooit opgericht zijn.

Vier kleine biljarts, een bestuurskamer, een wedstrijdhok en niet te vergeten een visterras aan de vaart. Als je geen serietje kon maken kon je altijd nog proberen een visje aan de haak te slaan.

Door de nieuwbouwplannen voor een modern winkelcentrum kwamen wij  in de weg te zitten en na veel overleg kregen we de huidige locatie aangeboden aan het Westerwater:

Twee matchtafels, vijf kleine tafels.

Momenteel telt de vereniging een kleine 100 senioren, waaronder een aantal dames en circa 50 leden van de 60+ afdeling”, vroeger oneerbiedig “bejaarden” genoemd, we zijn dus een forse club.

Een voornamelijk  recreatieve vereniging, hoewel we in het verleden een aantal malen met onze teams (3 banden en kader) in de Nationale Finale hebben gestaan.